UPCOMING EVENTS

UNFILTERED NEW OLIVE OIL FROM ITALY IMPORTED BY DRAMTUNE, down below this announcement you can also find info on the Dramtune ‘Special of the year’…an unfiltered extra vergine olive oil made of the local Canino olive around the volcanic lake of Bolsena….same region, same year, same price but with more bitter and sharp hints of green peppers, fresh almonds and artichoke….

Er is weer heerlijke en ongefilterde olijfolie uit Italië in Den Haag aangekomen, stichting DRAMTUNE kan in deze periode bij Casa Bruti of elders, niet zorgen voor mooie muziekavonden, fijne whisky-proeverijen noch voor een lekker bordje pasta, maar gelukkig dus wel voor dit groene goud uit La Tuscia, het Land der Oude Etrusken in het noorden van Lazio nabij de grens met Umbië en Toscane, vlakbij het vulkanische Meer van Bolsena.

Door de vulkanische afzettingen zit de zuurstofrijke aarde hier vol magnesium, natrium, ijzer en tal van andere mineralen, samen met het klimaat vormt dit een ideale voedingsbodem voor alles wat daar groeit en bloeit, dit geldt zeker ook voor de olijfsoorten die daar voorkomen, zoals de Leccino, de Moraiolo, de Pendolino, de Maurino en de typisch lokale olijfsoort genaamd Canino.

Voor Dramtune heeft Roberto Chiovelli van Frantoio di Piensi, een speciale blend aan olijfsoorten gebruikt, waardoor er een unieke smaak is ontstaan waar we heel blij van worden….
Roberto is tevens de fluitist van de fantastische Folkband La Tresca, die via Dramtune meerdere keren in Nederland en Ierland de boel heeft platgespeeld, dus deze heerlijke olijfolie wordt gemaakt door iemand die ook via prachtige muziek met Dramtune verbonden is.

Het is uiteraard erg fijn om Dramtune actief en in leven te kunnen houden dankzij deze heerlijke olijfolie, maar het is vooral heel fijn om via stichting Dramtune een prachtig en zuiver product te importeren uit het gebied waar mijn italiaanse familie woont, en jullie heel blij te kunnen maken met een hoogwaardige kwaliteit olijfolie, die je in Nederland niet of nauwelijks kunt vinden, zeker niet voor deze prijs.

Deze loepzuivere, gecertificeerde en koudgeperste extra vergine olijfolie uit Bagnoregio in de provincie Viterbo, is nu nog even een beetje wild, scherp en onstuimig, felgroen en heeft een frisse zweem van verse groene pepers en wilde venkel…..in de loop van de komende weken wordt de olie langzaam maar zeker minder wild en scherp, wat zachter en romiger en blijft daarna op volle kracht en smaak tot zeker de tweede helft van 2022.
Ik zou zeggen geniet ervan in zijn pure rauwe vorm en smaak, op geroosterd brood, op groenten en in salades, ook heerlijk zo op het laatst op sauzen, soep of gebraden vlees en vis….je kunt er uiteraard ook mee bakken en braden maar ik zou daar zelf gewone olie voor gebruiken, al proef je het verschil op alle manieren….

Fles v. 0.5 liter €10
Fles van 1 liter €18
Blik van 3 liter €50
Blik van 5 liter €80

Mocht je deze heerlijke olijfolie willen bestellen en hiermee tegelijk ook stichting Dramtune willen steunen, stuur me dan een mailtje via sbruti@yahoo.com of stuur mij een persoonlijk bericht via messenger.

Hartelijke groet, Sandro Bruti stichting Dramtune

De ‘Dramtune Special’ van 2021:

Ongefilterde extra vergine olijfolie geplukt en geperst in december 2020 te Montefiascone, aan de oevers van het vulkanische Meer van Bolsena in de provincie Viterbo in het noorden van Lazio, nabij de grens met Toscane(Siena) en Umbrië(Orvieto).
Onze 83 jarige oom Luigi Cipriani, gebruikt uitsluitend gedroogde lavaklei opgelost in water, als middel om insecten en schimmels op afstand te houden, zoals men al deed in de oudheid door Grieken en Etrusken, deze vulkanische en zuurstofrijke aarde zit uiteraard vol mineralen als zwavel en natrium, waardoor alles daar groeit en bloeit als een dolle en ook rijk van smaak wordt, dit geldt ook zeker voor olijven.
Zijn olijfgaard met circa 450 grote oude bomen, bestaat uit de gevierde Canino olijf die alleen in onze regio voorkomt, dus in grote lijnen het gebied tussen de kust van de Tyrreense zee en het vulkanische Meer van Bolsena, deze regio beslaat ook een heel groot en ongerept natuurgebied langs de kust van Lazio en Toscane, de Maremma genaamd: https://nl.wikipedia.org/wiki/Maremma_(streek).
De olie van de Canino olijf kenmerkt zich door een amandel-achtig bittertje met een groene peper-achtige scherpte en een vleugje artisjok en wilde venkel….